Grilla vegetariskt

Få tillfällen är så starkt förknippade med kött som vid grillning. Dock är det varken billigt eller särskilt miljövänligt. Här kommer istället några enkla tips hur man kan kolgrilla en varm sommarkväll utan att använda sig av animaliska ingredienser. Även om man inte väljer att genomföra hela buffén är det aldrig fel att prova på något nytt.
(Skriven av mig och publicerad i PT 17/7)

Småpotatis med citrontimjan

1 kg färskpotatis
olja
citrontimjan
salt & peppar


Gör så här:
Förkoka potatisen tills den blir mjuk, men inte helt färdigkokt.
Lägg den i en marinad gjord på citrontimjan och olja. Salta och peppra.
Trä på spett och grilla den tills en gyllenbrun yta bildats.


Baba Ganoush (Aubergineröra)

1 aubergine
½ vitlöksklyfta
olja
citronsaft
salt & peppar


Gör så här:
 Sätt ugnen på 250 grader.
Dela auberginen på mitten och lägg den i en form.
Snitta på ovansidan och sätt in i ugnen i 5-10 min eller tills ovansidan är skrynklig.
Skala av yttre skalet och mixa ihop resterande del med citronsaften, vitlöksklyftan, salt och peppar.

Het mangosalsa

250 g frysta mangobitar
½ rödlök
en tesked Sambal Oelek.
koriander
salt & peppar

Gör så här:

Låt mangobitarna tina i rumstemperatur.
Finhacka löken och blanda samman övriga ingredienser.

Övriga saker på buffén:
Couscoussallad med körsbärstomater
Tzatziki
Tzayspett
Marinerade tofubitar
Vegetariska burgare
Grillade champinjoner
Majskolvar
Lantbröd med linfrön

Kommentarer
Postat av: emelie

har hittills inte provat tzay, men vet att min lokala butik säljer det så jag får väl prova... :)

2009-07-21 @ 10:23:50
URL: http://vegobloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0