Godare än det multinationella företagets motsvarighet!

Har varit i Göteborg och Stockholm i nästan två veckor, därför har det varit lite si och så med uppdateringen senaste tiden.
Kommer upp lite bilder på bland annat en underbar lasange som åts på Hagabion i Göteborg.
Men som sagt mer om den resan lite senare.

Igår gjorde jag Bönburgare ala Vego Paradiso (en förövrigt underbar kokbok). Den snygga bilden är inte heller min utan den kommer från samma bok.

Fridens liljor!

Bönburgare ala Vego Paradiso
1 tsk chilipeppar
1 knippe dill
1 grön paprika
1 gul lök
1 burk kidneybönor
1 burk kikärter
2 st potatisar
ströbröd
2 vitlökar
olja

Gör så här:

1.Hacka löken och fräs den i olja.
2.Skär under tiden paprikan i så små bitar du orkar.

3.Ta kastrullen från värmen. Klipp ner dillen.

4.Mosa potatisen och tillsätt den.

5.Mosa bönor och kikärter med gaffel så gott det går och tillsätt dem.

6.Rör i hälften av ströbrödet. Salta och peppra. Rör ihop med händerna.

7.Forma burgare, så stora som du vill ha dem. Vänd burgarna i ströbröd och stek på medelvärme.

8.Servera med exempelvis hamburgerbröd, tomatskivor, smörgåsgurka, senap och ketchup. Och eventuellt majonnäs eller tomatsalsa. Samt gärna också ugnsbakade potatisklyftor.
image7

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0