En röd månad och en ekologisk filt!

Som ni kanske ser har bloggen fått vissa estetiska förändringar den senaste tiden. Bland annat är bannern längst upp utbytt mot en mer julig sådan, även en blogg måste väl få julpynta. Tanken bakom "satsningen" är att under denna månad låta den gröna julmaten få fullfokus och förhoppningsvis ge er lite inspiration. "Det är under julen när kadavret slukas som mest, veganerna måste vara starka mot kritikerna!" - Ett gammalt Gustaf ordspråk.

Fick förresten ett mail av Kung Markatta idag, jag vann med mitt recept på en pestosmörgås en ekologisk filt.
Gå gärna in på deras fina hemsida och kolla in den mångfald som detta veggovänliga företag bjuder på.
http://kungmarkatta.se


Så här ser troligtvis filten ut! (Bilden lånad från KMs hemsida!"

Tävla mera!

Glömde i förr förra inlägget att rekommendera er själva att ställa upp med en vegansk rätt, visst vore det kul att bräcka köttisarna och få in lite mer vegetabiliskt i frysdisken.
Har förresten slängt in ännu ett recept, mest för att jag tror att det passar bättre som färdigrätt än bönburgaren!:)
In och rösta om ni vill, kan inte tvinga er men man kan ju hoppas!
http://findus01.dimachosting.net/recept_tavling/index.php?content=recept&recept=linsgryta_med_pasta!_0811121744


Nyheter från GoGreen!

Nu släpper det veganvänliga företaget GoGreen några fler av deras succéröror.
Bland annat finns smakerna: Aubergine Dip, Taco Salsa, Green Pepper mix etc
Min personliga favorit är Hummus Red Pepper, som en vanlig hummus fast med en härligt uppfriskande hetta.
Perfekt att ha som pålägg på smörgåsen!

Rösta fram en vegansk rätt!

Blev tipsad av en Maja att Findus just nu har en tävling där de ska utse den nästa rätten som ska få en plats i deras sortiment. Genom att lägga upp en maträtt har man alltså chansen att göra Sverige lite mer grönt, och det har jag gjort.
Gå gärna in och rösta på maträtten som jag hoppas tar hem första priset!
http://findus01.dimachosting.net/recept_tavling/index.php?content=recept&recept=bonburgare_med_hemmagjort_0811111805


Vegetarisk Pytt i panna!


Hösten är här, det kan inte ens den naive sommardrömmaren förneka. Beklaga dock inte avsaknaden av dagsljus och värme, utan gläds istället till guldkornen hösten för med sig. Vi är just nu inne i rotfrukternas årstid och det vore nästan ett brott att inte utnyttja detta. Här nedan hittar ni ett tips på en maträtt som förhoppningsvis kan ge er lite inspiration när ni ska ta er an rotfrukterna. Prova er fram och låt endast fantasin sätta gränser för matlagning i höstmörkret.

Pytt i Panna
300 g sojabitar
1 kg mandelpotatis
2 st stora morötter
1 st palsternacka
2 st äpplen
1 st lök
salt & peppar
curry

Gör så här:

Skär potatisen, palsternackan och morötterna i mindre bitar, gärna små kuber. Stek i olja och smör tills potatisen börjat få färg. Skär äpplena i mindre bitar, hacka löken och sätt ner allt i pannan. Tillsätt även sojabitarna. Stek tills allt fått en gyllenbrun färg, avsluta med att krydda med lite curry, salt och peppar. Servera tillsammans med ett stekt ägg (om man vill, men då blir inte rätten vegansk!) inlagda rödbetor och lite sallad.
Smaklig måltid!

(Publicerad i Piteå Tidningen av mig Gustaf)

Passa er för misosoppa!

Har fått en ny favorit inom världens många maträtter och det är vegetarisk sushi. Har ätit det några gånger den senaste tiden, oftast på fredagar efter praktiken när jag var trött och hungrig. For då förbi ett ställe i Södertälje som heter Sushi King, köpte alltid 10 bitar för priset av 65:-. Varje gång jag tagit med mig mat därifrån har jag alltid fått frågan om jag vill ta med mig lite misosoppa hem, eftersom jag var osäker på innehållet frågade jag alltid om den var vegetarisk och det var den enligt dem. Avböjde trots ändå soppan i rädsla för att locket skulle släppa och förstöra resten av innehållet i papperspåsen.

Sista gången jag hämtade mat bestämde jag mig ändå för att prova denna "veganska" soppa som jag varje gång erbjöds. Tog hem maten och började inta soppan, den smakade väl inte så jättegott så la den åt sidan och hög istället in på den vegetariska sushin. Av en slump fick jag ikväll reda på vad misosoppa egentligen innehåller och den innehåller Katsuobushi som är torkade och rökta flingor av bonitofisk. Så vegansk var den soppan! Den enda lärdom jag kan ta av det här är att man kan inte äta någonting där du inte ser vad det är och det inte finns någon innehållsförteckning.


En bild på tjuven i dramat!

RSS 2.0