I went to London and I..

När man bor i norr blir det lätt att man utnyttjar läget när man befinner sig längre ner i Sverige. Så blev också fallet när jag under min nuvarande praktik passade på att åka till London över en natt. Siktet var främst inställt på West Ham-Birmingham, fotbollsmatch i engelska Premier League. Dock hade jag även tid att besöka några vegetariska restauranger. Mitt stora mål var att ta mig till Mrs.Marengo som är en mindre bistro till Milreds som ligger på samma gata. Stället är ett inriktat lunchställe med Take Away och några få platser. Som tur drog jag in på stället kring 14-tiden då de flesta redan ätit sin lunch. Beställde in deras bönburgare, med stora potatisklyftor och avakadoröra. Allting var inte veganskt, men mycket. Som tur var deras Cupcakes det, otroligt vackra att titta på, nästan för fina för att man vill äta upp den. Hann i alla fall ta ett kort innan den hamnade i matsäcken.
Passade på att skriva hem som en emigrant från Amerika.


Kolla vilka fina cupcakes, hade svårt att välja.


Den blev det, 1,75 pund att ta med och 2,25 pund att äta där. Gött!

Sen blev det inga fler bilder. Hann även äta en indisk middag precis innan matchen och köpa med mig en sallad på kvällen till hotellet. England har verkligen ett större utbud av vegansk kost i deras matbutiker.

Siciliansk pastagratäng med kusin Grekland

Precis hemkommen från en kort vistelse i London. Matbilder från denna resa kommer upp senare. Postar istället en dundergoda (nu är det ett ord) pastagratängen. Har länge letat efter en god pastagratäng, precis som den som farmor alltid gjorde när man var liten. Dock har jag gett upp mina försök att efterlikna den och går istället nya vägar. Tog helt enkelt saker jag gillar, helt enligt ett barns logik och satte samman. Resultatet? Väldigt bra om ni frågar mig.
Siciliansk pastagratäng med kusin Grekland
400 gram valfri pasta
en förpackning halloumiost
200 gram buffelmozzarella
2 burkar krossade tomater
1 rödlök
150 gram körsbärstomater
en stor zucchini
färsk basilika
valfria kryddor
pesto
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen. Slå av vattnet och låt pastan kallna. Skär löken och fräs den i lite olja. Sätt även ner zucchinin, skuren i halvmånar. Slå på de krossade tomaterna och låt koka ihop. Sätt lite socker om det blir för syrligt. Rör sedan samman grönsaksblandningen med pastan, samt pesto, halloumi i små kuber och körsbärstomathalvor. Sätt i en form och avsluta med mozzarellan längst upp. In i ugnen på 225 grader och låt den stanna där till tidens evighet eller tills osten blivit gyllenbrun.

RSS 2.0