Korgmatlagning i "italiensk" tappning

Vi mjukstartar väl då efter en lång bloggpaus med ett recept från korgmatlagningen i skolan. Det hela gick ut på att man fick en korg med olika ingredienser som man sedan skulle röra ihop något av. I min fanns det bland annat Quornfilé, auberginer, mozzarella, krossade tomater, potatis m.m. Resultatet blev en Aubergineinlindad Quornfilé fylld med pesto och mozzarella. Till det en balsamicosås med tomater och en rotfruktsgratäng. Tyvärr fick jag ingen bild på förrätten som blev en blomkålssoppa och efterrätten som blev en Chokladfondant med färska hallon.

Aubergineinlindad Quornfilé fylld med mozzarella
En förpackning quornfiléer
En aubergine
100 g mozzarella
Pesto, tomat eller basilika
Krossade tomater
½ gul lök
Balsamvinäger
Socker, Salt & Peppar
Olivolja

Tillbehör: Rotfruktsgratäng.
Gör så här:
Skär auberginerna i tunna skivor som du sedan steker i en grillpanna så att den får fin färg och blir mer böjbar. Salta och peppra quornfiléerna, fyll dem sedan med mozzarella och pesto. Linda in filéerna med auberginen. Sätt in dem i ugnen på 225 grader i 10-12 minuter eller tills mozzarellan har smält. Tomatsåsen: Finhacka löken och fräs den i olja. Sätt ner de krossade tomaterna och låt koka samman. Sätt ner lite balsamvinäger, salt, peppar och socker. Enkelt och gott, servera tillsammans med lite ruccolasallad och en ärtpesto.

En lång vinters väntan till vår

Efter ett långt blogguppehåll är det meningen att kicka igång igen. Har lite bilder i kameran som gnäller om att få publiceras. Annars väntar Göteborg i en månad om en vecka. Får se om jag kan ta lite bilder och ev. recensera de olika butikernas vegutbud. Ruskigt nyfiken på att se vad ett ställe som "Grönaboden" vid Vasaplatsen har fyllt på med inför våren. Fortfarande inte ordnat bloggdesignen, så om du eller någon i din närhet är bra på sådant får ni gärna hör av er i kommentatorsfältet.

Smörstekta kantareller på en fullkornstoast. Gött i vintermörkret!

RSS 2.0