Gammaldags husmankost i veganskt format!

Bjöd mormor på middag nydligen, hon har precis opererat sig så det gäller att vara extra snäll.
Precis som många andra äldre människor tycker min mormor om husmanskost vilket är förståligt eftersom de är uppväxta på den. Gjorde därför hemmagjorda veganska sojabullar med brunsås på sojagrädde och mandelpotatis.
Mormor kunde inte förstå att det inte var något animaliskt i den mat hon just ätit, tog till och med två gånger vilket hon inte brukar göra annars. Dessa köttbullar är inspirerade av Nina på Vegania.net, träffade henne på min praktik på Hermans där hon jobbar som kock. Även om jag gjort om en del är det hon som ska ha cred för idén.

Surfar gärna in på hennes receptsida: http://www.vegania.net

Sojabullar med brunsås och potatis
300g sojabitar
1 lök
timjan
enbär
vetemjöl eller ströbröd
salt och peppar
sojagrädde
soja
vetemjöl + smör

Gör så här:
Koka sojabitarna enligt förpackningen. Fräs löken tillsammans med timjan och krossa ner lite torkade enbär.
Mixa bitarna med fräset i en matberedare och salta & peppra.
Såsen: Sätt ner lite smör i en kastrull och sätt sedan ner lika delar mjöl. Slå ner grädden och vispa tills det blir tjockt. Sätt ner soja, salt och peppar. Smaka av med lite timjan.
Servera tillsammans med mandelpotatis och rårörda lingon eller lingonsylt.

Passar perfekt att använda köttbullarna som en del på julbordet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0