Vegansk Jambalaya!

Den här rätten har jag varit sugen att prova sen jag första gången hörde talas om den. Har aldrig sett den i nån vegetarisk eller vegansk version imporviserade jag mycket själv. Visste ni förresten att Jambalaya är en rätt från Nordamerika? Det låter inte vidare amerikanskt/kanadensiskt så jag fortsätter leva efter att tro att det är en rätt från Jamaica, även om jag nu vet att det inte är så.

Hittade hemma i skafferiet en krydda som hete Jambalayakrydda och passade givetvis helt perfekt, om ni inte hittar den kan ni ju kombinera ihop en egen av vad den innehåller.
Gjorde tyvärr misstaget att servera den här rätten i djuptallrik, därför blev bilden på rätten inge bra och ni får istället njuta av en bild som jag själv snickrat ihop i Paint!:)

Vegansk Jambalaya
Fyra portioner ris (t.ex. jasmin)
1 grön paprika
300 g champinjoner
1 gul lök
8 ringar ananas
Jambalayakrydda (innehåller: cayenne, salt, peppar, chili och curry)
Chilisås
200 g veggo "kycklingbitar"
salt & peppar.
kokosflan
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.Hacka och skär grönsakerna. Använd hälften av ananasen i grytan och hälften att dekorera med. Fräs paprikan, löken, svampen, veggobitarna och ananasen på medelvärme. Sätt ner riset i grönsaksfräset och krydda med sås och kryddor. Servera tillsammans med ananas och kokosflan.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Mm, den måste testas någon dag!

2008-08-27 @ 22:26:00
Postat av: Olivia

Söt bild.

2008-08-28 @ 01:46:21
URL: http://146milvegan.blogspot.com
Postat av: Björn Gadd

Hej! Det här är en mass-kommentar till alla vegetariska bloggar som länkades från Veggiemind den 12:e augusti.Den 13 September är det Vegomässa i Stockholm, hoppas du kommer! Hade varit kanon om du ville skriva lite om det på din blogg, information finns på Http://vegomassan.orgLänka också gärna dit med en banner, 468x30.png" rel="nofollow">http://www.djurrattsalliansen.se/images/stories/vegomassan/2008/vegomassan-2008-banner468x30.png ELLER 180x150.png" rel="nofollow">http://www.djurrattsalliansen.se/images/stories/vegomassan/2008/vegomassan-2008-banner180x150.png finns länkar att använda.Dagen efter mässan, 14 sep, kommer vi att anordna en vegetarisk bloggträff i för de som är intresserade.

Skicka ett mail till bjorngadd@gmail.com om du är sugen på att hänga på så får du mer info när det drar ihop sig.Vi hörs!

2008-08-31 @ 02:35:27
URL: http://vegomassan.org
Postat av: Martin

Jambalaya är en rätta från Lousiana, i den amerikanska södern. Kommer alltså från USA, men i Louisiana består befolkningen av folk från många olika håll, både fd slavar, karibiska invandrare och vita, ibland med franskt påbrå. Därav det oamerikanska namnet...

2009-03-21 @ 19:07:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0