Vegansk bolognese när magen kurrar

Ni  har alla varit i situationen. Magen skriker efter mat och tiden är knapp ingen det dåliga humöret tar över. Man kokar pasta, men måste hitta något som blir klart på 8 minuter. Tidigare slängde jag ihop morotsbiffar med grov senap, men har senaste tiden kännt att jag borde variera mig lite mer. Därför lagar jag numera till en vegansk bolognese. Gör så här. Hacka lök och fräs den i lite olja olja. Smaksätt löken efter smak. t.ex chilipulver, curry, koriander. När löken blivit gyllenbrun, häl då på krossade eller passerade tomater. Låt koka någon minut och smaka av med lite strösocker för att väga upp syrligheten. Häll avslutningsvis på med sojafärs så att den inte blir rinnig. Låt färsen stå och svälla i någon minut. Häll på sojasås och smaka av med lite salt & peppar. En köttig och snabbvariant på en rätt som är både god och billig. Servera med vegansk parmesan och färsk basilika.


Nyhet från AlproSoya: Tofu

Haha, är det äntligen så att Vegfood är först ut med en underbar Vegonyhet? Eller visste ni redan om att det eminenta företaget Alprosoya har börjat sälja Tofu? Det är hursomhelst så att de har gjort det och den finns i två smaker. naturell och örter. Den är ekologisk och kostar kring 20-25:-. Jag upptäckte den när min lilla konsumbutik tog hem den efter vissa påryckningar av den här bloggens ägare. Hade dock inte förväntat mig just den här varianten, utan Kung Markattas. Det här var då en rolig överaskning. Nu måste jag prova den här också, och det ska göras när Syster Yster kommer hem imorgon. Tofugratäng står på menyn. Har sedan bara en tanke i skallen, vars ska jag få tag på Örter-smaken?


P.s. Någon som varit på Peace and Love-festivalen och kan berätta hur det vegetariska utbudet ser ut? Jag har nämligen bokat både festivalbiljett och tåg idag. D.s.

Sen grillpremiär & vegospett

Nu har jag äntligen gjort grillpremiär. Brukar i alla fall kicka igång grillen någongång i maj, men i år dröjde det ända till i början av juni. Snart är det dessutom skolavslutning, tvåan på gymnasiet känns dock som ett mellanår där man bara går och längtar till studenten.

Gustafs smaskiga marinad
soja
olja
curry
citronsaft
cubablandning
sambal oelek
salt & vitlökspeppar

Mina spett bestod av härlig aubergine, zuccini, lök och champinjoner.
Vad brukar ni grilla?

RSS 2.0