Vegansk bolognese när magen kurrar
Ni har alla varit i situationen. Magen skriker efter mat och tiden är knapp ingen det dåliga humöret tar över. Man kokar pasta, men måste hitta något som blir klart på 8 minuter. Tidigare slängde jag ihop morotsbiffar med grov senap, men har senaste tiden kännt att jag borde variera mig lite mer. Därför lagar jag numera till en vegansk bolognese. Gör så här. Hacka lök och fräs den i lite olja olja. Smaksätt löken efter smak. t.ex chilipulver, curry, koriander. När löken blivit gyllenbrun, häl då på krossade eller passerade tomater. Låt koka någon minut och smaka av med lite strösocker för att väga upp syrligheten. Häll avslutningsvis på med sojafärs så att den inte blir rinnig. Låt färsen stå och svälla i någon minut. Häll på sojasås och smaka av med lite salt & peppar. En köttig och snabbvariant på en rätt som är både god och billig. Servera med vegansk parmesan och färsk basilika.
Kommentarer
Postat av: ridge
hejhej, what a nice blog you have here. have to ask this since you are a swede: is festis vegan? I was in sweden a few weeks ago, went to 7-11, grabbed a bottle of festis and asked the salesgirl if it was vegan. she asked about it from her boss or something and told me that no, it is not, because they've used normal sugar in festis. I was like, right, I am not that strict vegan so I'll take it and that if we dont use bone char here in Finland, I assumed that it is not used in Sweden either, but it made me wonder if bone char is used in the swedish sugar industry?
Trackback