Mitt London - Fotboll & mat

Nu har jag äntligen hunnit landa efter fyra dagar i den engelska huvudstaden London. Trots en gedigen lista med saker att besöka fick vi med det mesta utan stress. Den första dagen tog vi oss an den stora vegetariska thaikedjan Tai som finns överallt i London. Det var buffé och det kostade 5.50 per skalle. Heta på gröten (eller grytan) anlände vi innan de öppnat och fick ta för oss av läkerheterna tidigare än övriga besökare. Buffén skilde sig lite från den thailändska mat vi tolkat i Sverige, mycket sojabitar och lite rätter med enbart grönsaker. De bästa rätterna stod verkligen i en egen kategori medan de sämre höll låg nivå, det var vill säga höga toppar samt djupa dalar. Väldigt mycket substitut, vissa var så köttiga att jag var tvungen försäkra mig två gånger att det verkligen var helveganskt. Bilden visar en tredje del av allt som fanns på buffén, ett stort fruktbord bland annat. Kan rekommendera stället om man är i centrala London och behöver snabbt få i sig energi för att orka tempot. Restaurangen är som sagt en del av kedja, kolla övriga ställen på happycow.com

En av dessa andra ställen låg faktiskt i anslutning till vårat nästa stopp, Camden Market. Det som inte finns i dessa kvarter existerar inte, fullt med både krims krams och secondhand kap. Hur man än gick hitta man nya guldkorn och stånden ville aldrig ta slut, bilden visar bara en tusendelsbråkdel. Mitt i all denna saliga röra hitta vi ett annat vegetariskt ställe som jag inte ens visste fanns. Vi var tyvärr fortfarande mätta efter lunchen, så istället blev den veganska chockladkakor med ekologisk läsk. Hit kommer vi tillbaka nästa gång för att äta.



Inspiral lounge så hette det veganska cafét med utsikt över en liten sjö

Vi bodde på ett jättefint hotell alldelles i närheten av den stora terminalen Liverpool Street. Som tur var låg det även väldigt nära den utan tvekan coolaste restaurangen jag sett alla kategorier, Rootmaster. Restaurangen bestod av en nyrenoverad dubbeldäckare där köket låg på nedervåningen och där man satt antingen utanför eller på övervåningen. Vi gick hit första kvällen, men glömde kameran. Jag åt då en supergod Terriyaki-tofu med nudlar och grönsaker, de andra en vegansk pizza och Tofutower. Stället låg så bra till att vi även gick dit dagen efter, nu med kameran nerpackad i väskan. Denna gång bestod min måltid av en Tofuburgare. Detta ställe kan jag sammanfattningsvis rekommendera alla som reser till London vare sig ni bor i närheten eller ej.

Tofuburgare med potatisklyfter samt tomatsalsa

Soligt väder och uteserveringen var full med glada människor.

Fotbollsdagen var det just matchen mellan Chelsea - Everton som stod på schemat, men jag och syrran hann även med ett besök på Karl Marx grav. Vi plankade in och blomrabatt-nallade blommor på graven. Kalle skulle onekligen varit stolt.
Matchen som vi sedan begav oss till var bra, men mållös.


Sammanfattningsvis gav det här mer än blodad tand och jag kan verkligen rekommendera ett besök i världsmetropolen.

Vegansk skagenrulle med tångcaviar

Det jag saknat mest sedan jag blev veggie är skaldjur och liknande. Därför har t.ex. vegankrubbs goda tofugratäng snabbt blivit en favorit. Ville komma på någon riktigt gott så här i påsken och resultatet blev en helvegetabilisk skagenrulle med tångcaviar. Det är otroligt enkelt och jag lovar att det kommer smaka för både veganer och blandkostare.

Vegansk skagenrulle
1½ dl vatten
1 dl sojamjölk
½ dl sojagrädde
50 g vegetabilisktsmör
 1½ dl vetemjöl
No egg-pulver så att det motsvarar 3 ägg.
Fyllning:
Naturell sojayogurt
Tångcaviar
Svartpeppar
Citronpeppar
Färsk dill
Röd lök
Citronsaft

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, mjölk, grädde och smör. Vispa ner mjöl, rör tills degen släpper botten och ta kastrullen från plattan. Rör ner lite av no egg-blandningen i taget. Bred ut på bakpappersklädd plåt, grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter till botten puffat upp och fått en ljust gyllene färg. Gör i ordning fyllningen och bre ut den när rullbrödet har svalnat. Rulla ihop skapelsen, skär i stubbar och servera med en fräsch sallad.


Påskbuffé i solskenet

Äntligen är påsken här, och då menar jag verkligen äntligen. Har längtat efter den här högtiden, inte för att jag är någon bibeljöns, utan för att våren är här. Det är äntligen dags att ta fram grillen och njuta av cajunfood i vegetarisk tappning.
Under långfredagen, min första lediga dag på år och dag, ska jag bjuda min lilla mormor på påskbuffé.
Har valt ingredienser som drar åt den klassiska påsbuffén, så här ska den se ut:

Vegansk Potatissallad med salladslök
Fyllda Crépes
Sojabullar
Snittar med tångcaviar och rödlök
Senapsaubergine
Veggie-Janssons frestelse
Tabouleh sallad
Färskt bröd

Hoppas det bli bra, recept och bilder kommer senare.
Ha en riktigt bra påsk!

RSS 2.0