Nyårsmat bland smällare och raketer!
Ska ut på praktik om bara ett par veckor, och den här gången blir det att lysa upp Göteborg med min närvaro. Har en dröm om att få praktisera på en viss restaurang, hoppas det även går bra för deras del.
Som sagt nyårsafton imorgon och då är det äntligen dags att tillaga den nyårssupé som jag funderat på en längre tid.
Förrätt: Toast med tångcaviar, avakado, gräslök och rödlök.
Varmrätt: Örtmarinerade sojafiléer fyllda med pesto, Idaho-potatis, vinbladsdolmar och en vegansk bearnaisesås.
Dessert: Tofuglass med hallonsås och chokladsås gjord på Guld Nougat.
Dryck: Friskt mineralvatten med lingon.
Vad tror ni om den menyn och vad ska ni själva äta på årets sista dag?

Åh, glass-sås gjord på guldnougat låter GULD!!! Skulle man kunna få receptet?
Själva hade vi minimalt med tid att planera nyårsmaten, så det blev det lättaste och godaste vi vet - indiskt. Vi gjorde kikärtsgryta, en lyxig variant från kokboken "Under valnötsträdet" med kokosmjölk, spenat och körsbärstomater. Sen gjorde vi indiskt pilaf-ris, dvs. kryddor, lök, vitlök, russin och basmatiris. Detta serverades med mangochutney från burk, och hade inte sojayoghurten varit slut i affären så är det jättegott till också. Indiskt är alltid gott, det är svårt att misslyckas med det. Till efterrätt hade vi lovice-glass (mitt favoritmärke av veganglassarna) med rostade hasselnötter och kolasås. Mumma!
Anja:
Indiskt är alltid lika gott och slår aldrig fel. Min chokladsås gjorde jag genom att smälta chokladen för att sedan slå ner lite havregrädde. Enbart för att chokladen inte ska stelna så fort.
Ett gott nytt år önskar jag dig!