Skärgårdsröra istället för fisk

Surströmmingstider och sannolikheten att man blir hembjuden till någon som bjuder på det förstnämda är ganska stor. Man har då två alternativ. Antingen gör man en helt ny rätt, dock är det varken svårt eller nytänk. Det andra alternativet är att ersätta fisken med något och sedan använda övriga ingredienser som potatis, bröd m.m, som tillbehör. Personligen brukar jag alltid göra en skärgårdsröra som är perfekt att även ha som pålägg.

Ett paket naturell tofu
En liten rödlök
Ett knippe dill
En fänkål
3 dl olja
1,5 dl sojamjölk
citronsaft
citronpeppar
salt & peppar.

Gör så här:
Smula tofun i en bunke. Finhacka löken och fänkålen och sätt ner. Gör i ordning den veganska majonäsen genom att mixa oljan och sojamjölken utan att det kommer in någon luft. Sätt ner citronsaft i både majonäsen så att den bli fluffig, samt i tofuröran. Tillsätt alla ingredienser och samaka av med salt, peppar, dill och citronpeppar. Det bästa är om röran får stå minst en dag så att tofun kan ta till sig ingredienserna.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0