Ladda med vegetariskt inför loppet!

Våren närmar sig med stormsteg och det är inte länge kvar tills årets första motionslopp går av stapel. Även om man inte är någon elitidrottare ökar chanserna till ett lyckat resultat vid intag av bra mat. Med rätt kost kan du nämligen ladda musklerna med upp till tre gånger så mycket energi inför tävlingsdagen!

Dagarna innan tävlingen är det viktigt att öka kolhydratintaget, detta ger dig extra energi och förhindrar att muskelproteinet används som bränsle. Glöm inte att dricka både före och under loppet. En västskereserv bildas när kolhydraterna binder vattnet. Här nedan finner du exempel på vad uppladdningsmat kan bestå av, allt är dessutom vegetariskt. Det är hög tid att slå ihjäl på myten om att man inte kan träna ordentligt om man är vegetarian.

Vegofärssås med nötter och bönor
 300g Quorn eller sojafärs
 1 burk krossade tomater
1 röd paprika 1 gul lök
50g valnötter
7 st champinjoner
1 vitlök
1 burk kidneybönor
sambal oelek
sojasås
färsk thai-basilika (går även bra med vanlig)
salt & peppar
Gör så här: Hacka löken och nötterna, samt skär champinjonerna och paprikan i mindre bitar. Fräs i lite olivolja på medelvärme. Pressa vitlöken. Precis innan löken börjar få färg sätter du ner resterande ingredienser. Låt koka samman och servera slutligen med pasta.


Kommentarer
Postat av: Arandur

Bra blogg :)

Jättebra mat tips, ser jätte gott ut.

Ska vi följa varandras blogg?

2009-01-24 @ 19:44:37
URL: http://arandur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0